KATSO EPISODI: 1|2|3|4|5|6|7|8|9|10  
Seksin ABC, tri Zukovskin salaiset kansiot.

Henry Zukovskin moniosaisen seksitutkimuksen mukaan liika suorituspaine voi aiheuttaa hervottomuutta.

Kun mieshenkilö virittyy tärkeään suoritukseen, hänen toimintonsa keskittyvät suoritukseen ja hän jännittyy kaaripyssyn tavoin, odottamaan parhaassa valmiustilassa h-hetkeä. Tätä kutsutaan keskittymiseksi. Kun henkilö keskittyy seksuaaliseen suoritukseen ja hänen ajatuksensa keskittyvät liikaa vain itse suoritukseen, voi jousi laueta ennenaikaisesti. Tätä kutsutaan lervahtamiseksi. Lervahtamiseen voi olla monta syytä, mutta Zukovskin tutkimuksissa siihen johti yleisimmin liiallinen suorituspaine. Paineessa varmuustekijät vähenevät.

Suorituspainesimulaatio

Virtuaalihahmot ladattiin täyteen suorituspaineita ja hahmojen ohjelmointi meni sekaisin. Molemmat hahmot jättivät huomioimatta lukuisia pikkuseikkoja keskittyessään pääasiaan.

Kovassa suorituspaineessa mieshenkilö voi tuntea käyvänsä käyvänsä kaksintaistelua itsensä kanssa jossa itselleen voi hävitä. Voitto ratkeaa vetämisen nopeudesta ja laukaisun hitaudesta. Zukovskista tämä on hölmöä sillä seksi ei ole kilpailu. Ylimääräistä suorituspainetta voi tasata esim. rentoutumalla. Kätevin tapa rentoutua seksiharrastuksessa on kiireetön lämmittelykierros kumppanin kanssa eli ns. esileikki. Esileikissä osanottajat huristavat samaan suuntaan hitaasti kiihdyttäen ohittelematta toisiaan. Laukeaminen voi sattua tästä huolimattakin ennenaikaisesti, mutta se ei johdu rentoutumisesta.

Kaksintaistelu

Villissä lännessä käytettiin pistoolia mutta ei kondomia. Siihen aikaan lännessä kuoltiinkin kaksintaisteluja moninverroin useammin kuppaan.

Päinvastoin kuin miehillä, naisilla suorituspaineet aiheuttavat jäykistymistä. Ne eivät ole niin näkyviä, kuin miehillä ja naiset saattavatkin suoriutua seksiaktista lievistä paineista huolimatta, mikäli ne purkautuvat heti alkujäykistelyn jälkeen. Suuret paineet aiheuttavat naisilla kuivettumista, jolloin seksi ei suju. Myös naisten suorituspaine on sukua jännitykselle. Jokainen tietää mm. että aina kun on vaarallisen barbaarijoukkion takaa-ajamana, ei ensimmäinen mieleentuleva asia ole seksi.

Suorituspainesumutin romukopassa

Zukovski kehitti naisten kuivettumisen poistoon erityisen sumutuspullon. Testivaiheessa hän luopui hankkeesta sillä naiset tunsivat tulevansa sumutetuksi. Kokeessa mm. kevyt rupattelu tasasi paineet eikä sumutusta tarvittu.

Usein liiat suorituspaineet johtuvat harhaluulosta, että seksiakti on performanssi tai sirkus, jossa vaaditaan akrobaatin ja jonglöörin taitoja tai jossa toinen osapuoli on olevinaan maailmanluokan taikuri ja toinen keikistelevä avustaja. Suorituspaineita ilmenee yleensä, kun kumppanit eivät tunne toisiaan perinpohjin ja ujostelevat. Suhteen jatkuessa pitkään suorituspaineet laskevat, jolloin ne on syytä tarkistaa. Jos paineet ovat laskeneet liian alas tai kadonneet kokonaan, voi niitä Zukovskin mukaan nostaa esim. järjestämällä seksiaktista performanssi tai sirkus.

Warning! Low pressure

Tässä zukokam-kuvassa on selvästi nähtävissä suorituspainetason vajonneen liian alas.