KATSO EPISODI: 1|2|3|4|5|6|7|8|9|10  
Seksin ABC, tri Zukovskin salaiset kansiot.

Seksi kahden tai useamman henkilön kesken: Rakkauden ja seksin anatomia

Moniosaisessa seksitutkimuksessaan Henry Zukovski paljasti, että seksin ja rakkauden välillä on eroja.

Seksiä harjoitetaan kiihoittuneessa tilassa mielihyvän ja helpotuksen tuottamiseksi. Sukuelinten osuus on merkittävä. Seksin juuret ovat parittelussa, jolla oli aiemmin tärkeä rooli lajin selviytymissä ns. luonnon valinnan kautta, eli voimakkaimmat urokset parittelivat useimpien naaraiden kanssa heikompien osuuden jäädessä vain katselemiseen .

Työpaikkaseksiä

Elokuvanäyttelijä Horst von Hinter oli yksi Zukovskin koehenkilöistä. Kuvassa hän harrastaa seksiä työpaikallaan Düsseldorfissa. Hän pitää itseään Himo Karjuna .

Rakkaus on inhimillisyyden vastaisku luonnonvalinnalle. Se käyttää ns. random-menetelmää, eli kuka tahansa voi rakastua keneen ja missä tahansa. Rakastunut saattaa toimia muiden mielestä epäjohdonmukaisesti huomaamatta itse mitään, sillä muut asiat ovat jo muuttuneet toisarvoisiksi . Rakkauden voi nähdä ainoastaan kun katsoo henkilöä, joka on rakastunut.

Rakastunut

Rakastumisen ensi oireita ovat mm. hölmistyminen ja ruokahaluttomuus. Rakastumisen jatkuessa pitkään ruokahalu palautuu ja lisääntyy kyllä, mutta hölmistyminen voi jatkua pidempäänkin.

Rakastelu on syvimmillään kahden henkilön välisen rakkauden lihallinen olomuoto, jossa rakastavaiset voivat tuntea olevansa yksi. Koska ulkopuolisesta rakastelu näyttää ja tuoksuu samalta kuin seksi, on yleinen harhaluulo että ne olisivat yksi ja sama asia. Ne eivät kuitenkaan ole, kuten jo oheinen kuvakin osoittaa. Zukovskin mukaan rakastelua ei voi hakea kaupasta tai hakukaavakkeella, sillä se edellyttää harrastajiensa syvää kiintymystä toisiinsa. Vaikka seksi saattaa taitavissa käsissä tuntua rakastelulta, on Zukovskin mukaan kyseessä kuitenkin halpa kopio.

Rakastelua vaatteet päällä

Tässä zukokam-kuvassa Horst näkee nuorenparin rakastelevan pelkillä käsillään ja vaatteet päällä. Hän masentui ja päätti palata vanhaan työhönsä liikunnanopettajaksi.

Tutkimuksissaan Zukovski yritti ohittaa random-menetelmän ns. matching-menetelmällä. Hän valikoi toisilleen erinomaisesti sopivia ja vaatimuksensa täyttäviä parikandidaatteja pyysi heitä pikaisesti rakastumaan toisiinsa. Menetelmässä oli kuitenkin vika, koe epäonnistui surkeasti ja Zukovski masentui. Yleisin selitys oli että "se jokin" puuttui, mutta kukaan ei osannut selittää että mikä.

Se Jokin

Zukovski käytti vuosikausia löytääkseen "sen jonkin", tuloksetta. Hän päätyi lopputulokseen, että sen oli oltava jonkinlainen ikiliikkuja, sillä vaikka hän pääsi monesti sen kannoille, livahti se aina häneltä karkuun.