KATSO EPISODI: 1|2|3|4|5|6|7|8|9|10  
Seksin abc, tri Zukovskin salaiset kansiot.

Seksi yhden tai kahden henkilön kesken:
Orgasmi


Zukovskin seksitutkimuksessa laukaistiin lukuisia orgasmeja.

Tyydytys yleensä tuottaa mielihyvää eikä seksuaalisen kiihotuksen laukeaminen eli ns. orgasmi tee poikkeusta. Koska sukupuolia on kaksi, jakoi Zukovski myös orgasmin alustavasti kahtia tutkimisen selkeyttämiseksi.

Orgasmin sukupuolia yhdistävä tekijä on kiihotuksen laukeaminen, mutta tutkittuaan miehiä ja naisia pitkään Zukovski löysi fyysisellä tasolla paitsi yksilöllisiä, myös yleisiä eroja.

Orgasmi ei iske puun takaa

Toisin kuin seksuaalinen kiihotus, orgasmi tulee aniharvoin yllätyksenä. Tavallisesti se vaatii seksuaalisen suorituksen.

Miehen orgasmi on naista selkeämpi. Se muistuttaa paitsi luonteeltaan, myös tehtävältään aivastusta. Orgasmissa ärsykkeestä tapahtuva kiihottuminen huipentuu laukeamiseen jolloin mies sananmukaisesti laukaisee perintötekijänsä siemennesteen avulla.

Useimmat miehet voivat laueta vain kerran lyhyen ajan sisällä joten seksuaalisen nautinnon kokemus tapahtuu yleensä ennen orgasmia. Tästä johtuen miehen orgasmia ei voi mitata fyysisesti muuten kuin asteikolla kevyempi-voimakkaampi. Nuorilla miehillä joskus nukkuessa tapahtuvaa ns. "late night"- orgasmia taas voivat tulkita vain unitutkijat.

Vapautus

Miehen laukeamisen seurauksena vapautuu ns. Spermaa.

Naisen orgasmi on monisyisempi. Monimutkaisen laukeamisprosessin hahmottamiseen Zukovski käytti taidetta. Hän maalasi naisen orgasmista teoksen "Naisen orgasmi", jonka näkeminen kiihotti kriitikoita selittämään teosta monin tavoin:

Runoilijoiden suosima Pervosso-lehti näki naisen orgasmin henkisempänä:

"…mielestäni maalauksessa onkin koettavissa kuinka nainen ui ylöspäin lämpimässä kesätuulessa, kiihtyvin liikkein nauhamaisesti toisiinsa kietoutuvissa, vartalon sopukoita vuoroin hyväilevissä vilpoisissa ja kuumissa virtauksissa. Hän etsii kaikilla aisteillaan kiihottavia nosteita joiden tullessa hän kohoaa korkeammalle niiden kannatellessa häntä värisevien virtausten harjalla. Voimakkaimmissa trooppisissa myrskytuulissa voi lennellä vaakakierteitä tai pyörähdellä laajakaarisia silmukoita, antautua syöksykierteeseen ja lopulta lopulta leijailla höyhenen lailla takaisin maanpinnan ruohonpehmoiseen syleilyyn."

Teknisempiin seikkoihin keskityvän Seksiikan Maailman näkemys oli fyysisempi:

"…kuvassa seksuaalinen kiihotus laukeaa laajoihin lihaksiston voimakkaisiin supistuksiin erityisesti lantionpohjan ja pakaralihasten alueella. Kiitämme: selkeitä linjoja sekä taiteellista tasoa. Moitimme: kehyskokoa"

Raskaan metalliteollisuuden liiton henkilöstölehti kiitti teosta monimuotoisuudesta:

"…teos näyttää toteen, että monet naiset pitävät seksiä hyvinkin nautinnollisena, josta jää hyvä olo vaikka itse ruumiillista laukeamista ei tapahtuisikaan. Liiton hallitus myös käsitteli asiaa ja päätti, että seksi voi olla erityisen hyvää vaikka ei asetettaisikaan päämääräksi laukeamisen tavoitetta."
Naisen orgasmi vielä Zukovskin käsissä   Zukovskin maalaama naisen orgasmi katosi pian avajaisnäyttelyn jälkeen. Etsivät ympäri maailman ovat yrittäneet tavoittaa naisen orgasmia.


Tutkittaessa orgasmia henkisenä ilmiönä,sukupuolten väliset erot tasottuivat. Orgasmin saaneet henkilöt saattoivat pitää tapahtunutta kokemusta täsmälleen samanlaisena.
Jaettu ilo on paras ilo

Rakastelun päätteeksi saatu laukeaminen saattaa erilaisuudesta huolimatta tuntua täsmälleen samalta kuten kuvan henkilöiden ilmeestä voi päätellä.

Seuraavassa osassa Zukovski tutkii auringonvalon, lämmön ja alkoholin yhteisvaikutusta seksuaalisesti…

Siirry tästä seuraavaan episodiin