KATSO EPISODI: 1|2|3|4|5|6|7|8|9|10  
Seksi abc, tri Zukovskin salaiset kansiot.

Seksi yhden henkilön kesken: Hyväily ja mielikuvitus eli ns. fantasia

Zukovskin ratkaistua moniosaisessa seksitutkimuksessaan, että sukupuolia on kaksi, ei hänen riemullaan ollut rajoja.
Ilmiö selitti pitkälle erilaisia seksuaalisia mieltymyksiä, mutta löytyikö yhteneväisyyksiä? Hangatessaan erilaisia puun kappaleita yhteen ne lämpenivät selvästi ja muuttuivat taipuisammiksi. Tuntosensorein varustetuilla virtuaalihahmoilla suoritettu hankaamiskoe tuki näkemystä. Siirtyminen silittämiseen johti läpimurtoon.

Hyväily

Kuvien virtuaalihahmot nauttivat selvästi hyväilyn kohteena olemisesta.

Hyväilystä pitävät kaikki. Jos on sellaisen henkilön hyväilyn kohteena jonka hyväilyä toivoo, nauttivat siitä kaikki sukupuolesta riippumatta. Vaikka hyväily ei automaattisesti johdakaan seksiin, on optimitilanteessa hyväilyä vaikeaa tehdä niin hiljaa, ettei seksuaalinen halu herää. Tästä huolimatta Zukovski huomasi kenttäkokeissaan miespuolisten henkilöiden siirtyvän kiireellisesti hyväilemään henkilökohtaisia alueita.

Henkilökohtaiset alueet

Kuvassa vasemmalla naisten ja oikealla miesten kaikkein eroottisimmaksi luokittelemia alueita. Miesten luokitukset ovat selvästi keskittyneempiä.

Usein sopivan hankaajan löytyminen on vuosien urakka, mutta seksuaalista halua (ns. Outo olo ) tutkiessaan Zukovski ei havainnut esteitä hyväilylle vaikka hyväilyn kohteena olikin henkilö itse. Hangattuaan itseään turhaan monilla esineillä asia vihdoin selvisi: Seksuaalisen mielihyvän ja mielikuvituksen välillä on linkki! Ulospäin näkyvä fyysinen suoritus onkin vain osa laajempaa kokonaisuutta.

Mielikuvitus eli ns. Fantasia

Kuvan henkilö näyttää päältäpäin katsottuna makaavan huoneessaan mutta kukaan ei tiedä missä hänen ajatuksensa ovat.

Monesti murrosikä on viimeinen mahdollisuus käyttää mielikuvitusta ennen aikuisuuden aiheuttamaa lopullista tylsistymistä. Pitkän aikavälin seurannassaan Zukovski havaitsi että henkilöt, jotka eivät ole pyrkineet patoamaan vuolasta mielikuvitustaan harrastettaessa seksiä yhden henkilön kesken, ovat virikkeellisiä muutenkin.

Satunnaisella otantatutkimuksella tehdyssä seksuaalisen mielihyvän kokeessa näkyy selvästi erot henkilöiden mielihyvän asteessa verrattuna niiden välillä jotka käyttävät mielikuvitusta ja jotka luottavat kitkaan.

Mielihyvä

Kuvan ylempi käyrä kuuluu henkilölle joka osaa nauttia monipuolisesti omasta seksuaalisuudestaan. Vertailukäyrän tehnyt luotti pelkästään suorituskykyyn ja voimaan. Zukovski mittasi tarkasti mielikuvituksen tuoman vaikutuksen seksuaaliseen mielihyvään.

Seuraavassa osassa Zukovski laukaisee orgasmin…